Speklapspiesjes met uienchutney
Allerhande 2002
Equipment
- satéstokjes
Ingrediënten
- 4 uien
- 1 eetlepel olie
- 2 eetlepels groene pepers mild pot
- 2 eetlepels bruine basterdsuiker
- 4 eetlepels witte wijnazijn
- zout
- 8 speklapjes zonder zwoerd
Instructies
- Uien pellen en in dunne ringen snijden.
- In pan olie verhitten en uienringen ca. 2 minuten zachtjes bakken.
- Pepers fijnhakken.
- Suiker, azijn en peper aan uien toevoegen en geheel op zacht vuur ca. 20 minuten laten sudderen, tot uienmengsel zacht en ingedikt is.
- Regelmatig omscheppen.
- Uienchutney met zout op smaak brengen en laten afkoelen.
- Speklapjes in repen snijden en in zigzagvorm aan satéstokjes rijgen.
- Speklapspiesjes op hete barbecue in 10 à 15 minuten rondom gaar en bruin bakken en serveren met uienchutney.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met gepofte aardappels en bieslookroom.