Spekrösti

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 750 g aardappels vastkokend,
  • 1 ui
  • 40 g boter of margarine
  • 100 g ontbijtspek plakjes,
  • zout

Instructies

Voorbereiden:

  • Aardappels schillen en wassen.
  • In pan met 1 liter water en zout aardappels ca. 20 minuten koken.
  • Aardappels afgieten en laten afkoelen.

Bereiden:

  • Boven kom aardappels met grove rasp raspen.
  • Ui pellen en heel fijn snipperen.
  • Ontbijtspek in dunne reepjes snijden. In koekenpan 25 g boter verhitten.
  • Ui en spek al omscheppend ca. 4 minuten bakken.
  • Aardappelrasp toevoegen en bestrooien met zout.
  • Op halfhoog vuur aardappelrasp al omscheppend ca. 5 minuten bakken. Aardappelrasp in koekenpan tot koek vormen en licht aandrukken.
  • Op laag vuur ca. 10 minuten bakken (niet meer omscheppen!).
  • Rest van boter in kleine stukjes snijden en langs rand van aardappelkoek in pan laten glijden.
  • Nog ca. 5 minuten bakken.
  • Aardappelkoek (= rösti) in vieren snijden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Varkensvlees