Sperziebonen met Taugé en Banaan in Ketjapsaus

Sperziebonensalade Porties: 4 personen Deel dit recept via E-mail Deel op Facebook Recept afdrukken Ingrediënten ▢Ijsbergsla of rucolamelange ▢500 g sperziebonen ▢3 tomaten in stukjes ▢5 gedroogde zontomaatjes in olie en in stukjes ▢150 g feta kaas ▢100 g ijssla of andere sla ▢50 g pijnboompitjes licht geroosterd in droge koekenpan Eventueel : ▢12 zwarte olijven in stukjes gesneden toevoegen Voor de dressing: ▢4 eetlepels olijfolie ▢2 eetlepels witte wijn azijn ▢2 theelepels honing mosterd of zachte mosterd ▢2 theelepels honing (indien men honingmosterd gebruikt dan honing weglaten Instructies Kook de sperziebonen ± 5 minuten beetgaar en spoel ze af met koud water. Meng de olijfolie met de azijn de mosterd en de honing in een grote schaal. Doe de sperziebonen en de gesneden ijsbergsla bij de dressing en meng goed door. Meng de gedroogde zontomaatjes er door. Verkruimel de feta kaas eroverheen. Rangschik de stukjes tomaat er over. Strooi de pijnboompitjes en de olijven er over. Notities / Tips / Wijnadvies Sperziebonen met Taugé en Banaan in Ketjapsaus

Sperziebonen met Taugé en Banaan in Ketjapsaus

Een verrassende combinatie van sperziebonen, taugé, en banaan in een smaakvolle ketjapsaus. Dit Indonesische bijgerecht is snel te maken en ideaal om te serveren bij een feestelijke maaltijd!
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 1 kleine rode paprika
  • 4 bananen
  • 250 gram taugé
  • 3 eetlepels ketjap
  • 1 theelepel sambal
  • 750 gram sperziebonen

Instructies

  • Snijd de uien en paprika in kleine stukjes.
  • Was de taugé en laat goed uitlekken.
  • Verhit olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de ui 3 minuten totdat deze glazig is.
  • Voeg de paprika toe en bak nog 3 minuten mee.
  • Voeg de sperziebonen, ketjap, sambal en 1 deciliter water toe.
  • Dek de pan af en laat 10 minuten koken als de sperziebonen uit de diepvries komen, anders 2 minuten als ze vers zijn.
  • Pel de bananen en snijd ze in stukjes.
  • Verwijder het deksel en verwarm nog 5 minuten.
  • Roer de taugé erdoor en verwarm nog 1 minuut.
  • Serveer warm.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Serveer met een droge Riesling of een lichte, fruitige rosé.

Voedingswaarden

Calories: 220 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 4 g | Vet: 3 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 20 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst Azië / Indonesië
Geschikt voor Dieët: Halal / Notenvrij / Vegetarisch