Spicy Javaanse Gehaktstaafjes
Deze Spicy Javaanse Gehaktstaafjes zijn een geweldige aanvulling op je maaltijd.
Pittig en vol van smaak, perfect als snack of bijgerecht bij je rijsttafel.
Ze zijn knapperig van buiten en heerlijk gekruid van binnen.
Ideaal voor een smaakvolle ervaring met een Javaanse twist!
Ingrediënten
- ½ kg rundergehakt
- 2 knoflookteentjes zeer fijn gesnipperd
- 2 kleine sjalotjes fijn gesnipperd
- Versgemalen zout naar smaak
- Versgemalen peper naar smaak
- 1 theelepel ketoembar korianderpoeder
- 1 theelepel djahé gemberpoeder
- 1 eetlepel ketjap manis zoete sojasaus
- 1 verse lombok zeer fijn gesnipperd of 2 theelepels sambal oelek
- 3 eieren
- Paneermeel
- Bloem
- ½ theelepel cayennepeper
- Gedroogde bieslook of zeer fijn gesnipperde verse stengeltjes
- Plantaardige olie voor bakken
Instructies
- Meng paneermeel in een diep bord met grof zout, een mespuntje cayennepeper, en 2 flinke eetlepels bieslook.
- Plaats bloem in een ander diep bord en kluts de 2 eieren in een derde diep bord.
- Doe het gehakt in een kom en pers de gepelde knoflookteentjes erboven uit.
- Voeg de lombok, sjalotjes, zout, peper, ketoembar, djahé, een losgeklopt ei, ketjap, en een eetlepel paneermeel toe.
- Kneed het mengsel goed door en vorm er kroketjes van.
- Haal de kroketjes eerst door de bloem, dan door het geklutste ei, en vervolgens door het paneermeel.
- Vorm mooie staafjes van de gehaktmengselkroketjes.
- Laat de staafjes ongeveer 1 uur in de koelkast rusten.
- Bak de gehaktstaafjes goudbruin in een wok met olie of in de friteuse.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een fruitige witte wijn zoals een Gewürztraminer of een lichte rosé om de pittige smaken te complementeren.
Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 18 g | Vet: 15 g | Zout: 1 mg | Sugar: 2 g