Spinazie-Aardappelschotel met Kaas
Hartige spinazieschotel met aardappelpuree en kaas, een eenvoudig en smaakvol gerecht voor elke dag.
Equipment
- pureestamper
Ingrediënten
Instructies
- Maak een puree van de gekookte aardappelen, melk, eidooiers en boter.
- Kook de spinazie tot deze geslonken is.
- Laat de spinazie uitlekken, hak fijn en meng door de aardappelpuree.
- Roer de kaasblokjes erdoor en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
- Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het spinazie-aardappelmengsel.
- Schep het mengsel in een beboterde ovenschaal en leg klontjes boter erop.
- Dek de schotel af en bak ± 30 minuten in een voorverwarmde oven op 225°C.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse salade.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of Pinot Grigio.
Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 20 g | Vet: 20 g | Zout: 1 g | Sugar: 3 g