Spinazie-Aardappelschotel met Kaas

Een rustieke houten tafel met een romige spinazie-aardappelschotel, afgedekt met gesmolten kaas en gebakken tot een goudbruine korst in een keramische ovenschaal. Ernaast liggen verse spinazieblaadjes, een schaaltje geraspte kaas en een houten lepel.

Spinazie-Aardappelschotel met Kaas

Hartige spinazieschotel met aardappelpuree en kaas, een eenvoudig en smaakvol gerecht voor elke dag.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 dl melk
  • 2 eieren gesplitst
  • 200 g belegen kaas in blokjes
  • 30 g roomboter
  • 500 g spinazie
  • 750 g aardappelen
  • Klontjes roomboter
  • Nootmuskaat
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Maak een puree van de gekookte aardappelen, melk, eidooiers en boter.
  • Kook de spinazie tot deze geslonken is.
  • Laat de spinazie uitlekken, hak fijn en meng door de aardappelpuree.
  • Roer de kaasblokjes erdoor en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het spinazie-aardappelmengsel.
  • Schep het mengsel in een beboterde ovenschaal en leg klontjes boter erop.
  • Dek de schotel af en bak ± 30 minuten in een voorverwarmde oven op 225°C.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een frisse salade.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of Pinot Grigio.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 20 g | Vet: 20 g | Zout: 1 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Kaas / Ovenschotel
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch