Spinazie champignon gratin

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 600 gram ontdooide diepvriesspinazie
  • 1 teentje knoflook
  • 60 gram boter
  • 3 dl béchamelsaus
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • 250 gram champignons in plakjes gesneden
  • 4 eetlepels slagroom
  • 2 eidooiers

Instructies

  • Knijp overtollig vocht uit de ontdooide spinazie.
  • Smelt de helft van de boter in een pan en bak het gehalveerde teentje knoflook gedurende ongeveer 3 minuten zachtjes tot het lichtbruin is.
  • Voeg de spinazie toe en bak het geheel nog eens ongeveer 4 minuten.
  • Verwarm de béchamelsaus.
  • Roer de helft van de béchamelsaus, zout en peper door de spinazie en doe dit mengsel in een ingevette ovenschaal.
  • Verwarm de grill voor.
  • Bak de champignons in de rest van de boter gedurende ongeveer 5 minuten (schep 2 eetlepels champignons uit de pan en houd apart).
  • Giet de rest van de béchamelsaus in de pan met champignons.
  • Klop de slagroom lobbig en meng dit met de eidooiers.
  • Roer dit mengsel door de champignonsaus en verdeel het over de spinazie in de ovenschaal.
  • Schep de apart gehouden champignons erbovenop.
  • Gratineer het gerecht gedurende ongeveer 4 minuten onder de hete grill tot het mooi goudbruin is.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze verrukkelijke spinazie champignon gratin als bijgerecht naast een hoofdgerecht naar keuze!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Ovenschotel