Spinazie champignon gratin
Equipment
Ingrediënten
- 600 gram ontdooide diepvriesspinazie
- 1 teentje knoflook
- 60 gram boter
- 3 dl béchamelsaus
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
- 250 gram champignons in plakjes gesneden
- 4 eetlepels slagroom
- 2 eidooiers
Instructies
- Knijp overtollig vocht uit de ontdooide spinazie.
- Smelt de helft van de boter in een pan en bak het gehalveerde teentje knoflook gedurende ongeveer 3 minuten zachtjes tot het lichtbruin is.
- Voeg de spinazie toe en bak het geheel nog eens ongeveer 4 minuten.
- Verwarm de béchamelsaus.
- Roer de helft van de béchamelsaus, zout en peper door de spinazie en doe dit mengsel in een ingevette ovenschaal.
- Verwarm de grill voor.
- Bak de champignons in de rest van de boter gedurende ongeveer 5 minuten (schep 2 eetlepels champignons uit de pan en houd apart).
- Giet de rest van de béchamelsaus in de pan met champignons.
- Klop de slagroom lobbig en meng dit met de eidooiers.
- Roer dit mengsel door de champignonsaus en verdeel het over de spinazie in de ovenschaal.
- Schep de apart gehouden champignons erbovenop.
- Gratineer het gerecht gedurende ongeveer 4 minuten onder de hete grill tot het mooi goudbruin is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze verrukkelijke spinazie champignon gratin als bijgerecht naast een hoofdgerecht naar keuze!