Spinazie-Ei Stamppot

Spinazie-Ei Stamppot

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 50 g gerookte spekreepjes
  • 150 g verse spinazie gewassen en grof gehakt
  • 600 g kruimige aardappelen geschild en in stukken gesneden
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel olie
  • 2 rode paprika's in dunne reepjes gesneden
  • 150 ml halfvolle melk
  • 1 eetlepel yoghurtmayonaise of 1 theelepel yoghurt en 2 theelepels mayonaise
  • 1 sjalot fijngesnipperd
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verwijder de vetrandjes van de gerookte spekreepjes en snijd ze in kleine reepjes.
  • Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de spekreepjes knapperig.
  • Voeg dan de rode paprika toe en bak deze samen met de spekreepjes gedurende 2 minuten op hoog vuur.
  • Haal daarna van het vuur.
  • Kook intussen de eieren in kokend water gedurende 7 minuten.
  • Koel ze af onder koud stromend water, pel ze en snijd ze in plakjes.
  • Kook de aardappelen in een pan met een bodempje water en wat zout gedurende 20 minuten tot ze gaar zijn.
  • Verwarm de melk in een aparte pan.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met een stamppotstamper.
  • Voeg de verwarmde melk en yoghurtmayonaise toe en roer goed door tot een smeuïge puree.
  • Schep de gehakte spinazie en gebakken paprika met spek door de puree.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de spinazie-ei stamppot over twee borden en strooi de fijngesnipperde sjalot eroverheen.
  • Serveer de plakjes ei en gebakken spekjes boven op de stamppot.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van deze hartverwarmende spinazie-ei stamppot!

Wijnadvies:

De romigheid van de stamppot en het zoute karakter van het spek vragen om een wijn met wat frisheid en een lichte zoetheid om het geheel in balans te brengen. Een droge Riesling of een lichtzoete Gewürztraminer zou perfect passen.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 18 g | Vet: 22 g | Zout: 2 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ei / Hoofdgerechten / Stamppot / Varkensvlees