Spinazie-Eierterrine met Geitenkaas
Equipment
- Ovenvorm
- Platte schaal
Ingrediënten
Instructies
- Ontdooi de spinazie volgens de gebruiksaanwijzing.
- Druk vervolgens zoveel mogelijk vocht uit de spinazie met behulp van een zeef en de achterkant van een lepel.
- Snijd de gedroogde tomaatjes in reepjes.
- Klop de eieren los in een kom en breng op smaak met zout en peper.
- Verhit de olijfolie in een grote pan.
- Laat de eieren al roerend stollen tot een romige massa.
- Verdeel het roerei in 3 porties.
- Meng de kurkuma en de helft van de geraspte kaas door één portie.
- Meng de tomatenpuree en de helft van de tomaatreepjes door de tweede portie.
- Meng de spinazie, de rest van de kaas, zout en wat nootmuskaat door de derde portie.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Bekleed een ovenvorm met een groot vel bakpapier.
- Schep het spinaziemengsel in de vorm en strijk glad.
- Verbrokkel de helft van de geitenkaas erover.
- Schep het kurkumamengsel erop en strijk glad.
- Verbrokkel de rest van de geitenkaas erover.
- Schep het tomatenmengsel erop en strijk glad.
- Vouw het bakpapier over de vulling dicht.
- Zet de vorm in een braadslede en giet zoveel kokend water in de braadslede dat de vorm voor ¾ onder water staat.
- Bak de terrine in ongeveer 45 minuten gaar.
- Laat de terrine daarna in de vorm afkoelen.
- Knip de bieslook fijn.
- Stort de terrine op een platte schaal en garneer met bieslook en de rest van de tomaatreepjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij deze spinazie-eierterrine met geitenkaas. De frisse tonen van de wijn zullen de romigheid van de terrine mooi complementeren.Voedingswaarden
Calories: 280 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 17 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 2 g