Spinazie geitenkaasquiche met amandelen
Allerhande 2002
Equipment
- quichevorm, Ø 24 cm
Ingrediënten
- 225 g bladspinazie deelblokjes /diepvries
- 5 plakjes bladerdeeg
- 5 eieren
- 1 mespunt nootmuskaat
- 125 ml slagroom
- 200 g geitenkaas Bettinne blanc
- 100 g rookamandelen
Instructies
- Deze quiche met amandelen heeft bite en is een traktatie voor Popeye en vegetariërs.
- Snel klaar, dankzij kant-en-klaar bladerdeeg.
- Oven voorverwarmen op 200 °C. Spinazie in zeef laten ontdooien.
- Bladerdeeg op aanrecht uitspreiden en in ca. 10 min. laten ontdooien.
- Vorm invetten.
- Aanrecht bestuiven met bloem.
- Plakjes bladerdeeg op elkaar leggen en uitrollen tot ronde lap van ca. 30 cm doorsnede.
- Vorm bekleden met bladerdeeg.
- In kom eieren loskloppen met mespunt nootmuskaat, zout, peper en slagroom.
- Kaas erboven verkruimelen en erdoor kloppen.
- Met lepel vocht uit spinazie drukken.
- Spinazie door eimengsel roeren.
- Spinazie-eimengsel in taart scheppen.
- Taart in midden van oven ca. 20 min. bakken.
- Haal de taart uit de oven en verdeel de grofgehakte amandelen erover.
- Taart in oven in nog ca. 15 min. goudbruin en gaar bakken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker erbij tomatensalade.