Spinazie-Gratin met Room en Gehaktballetjes

Spinazie-Gratin met Room en Gehaktballetjes

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

Voor de Spinazie-Gratin:

  • 700 g aardappelschijfjes panklaar, koelvers
  • 450 g bladspinazie diepvries, ontdooid
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • 125 ml slagroom
  • 50 g geraspte oude kaas

Voor de Gehaktballetjes:

  • 500 g half-om-half gehakt
  • 2 eetlepels pittige mosterd
  • 1 ei losgeklopt
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 25 g boter

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Leg de aardappelschijfjes in een ovenschaal, verdeel de spinazie erover en bestrooi met peper en zout.
  • Roer de fijngesneden knoflook door de slagroom en schenk dit over de schotel.
  • Bestrooi het geheel met geraspte kaas.
  • Bak de spinazie-gratin in 20-25 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.
  • Meng ondertussen het gehakt met 1 eetlepel mosterd, het losgeklopte ei, paneermeel en peper en zout naar smaak.
  • Vorm hier 4 gehaktballetjes van.
  • Verhit de boter in een pan op hoog vuur en bak de gehaktballetjes rondom bruin.
  • Zet het vuur laag en bak de gehaktballetjes in 20 minuten met de deksel op de pan zachtjes verder gaar.
  • Haal de gehaktballetjes uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.
  • Roer de rest van de mosterd door het bakvet en voeg een scheutje water toe.
  • Roer de aanbaksels los en breng de jus op smaak met peper en zout.
  • Serveer de gehaktballetjes met de jus en de spinazie-gratin.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze hartige gratin met romige spinazie en gehaktballetjes vraagt om een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een soepele Merlot.

Voedingswaarden

Calories: 420 kcal | koolhydraten: 32 g | Protein: 23 g | Vet: 22 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Vlees
Land van herkomst Nederland