Spinazie-Gratin met Room en Gehaktballetjes
Equipment
Ingrediënten
Voor de Spinazie-Gratin:
- 700 g aardappelschijfjes panklaar, koelvers
- 450 g bladspinazie diepvries, ontdooid
- 1 teentje knoflook fijngesneden
- 125 ml slagroom
- 50 g geraspte oude kaas
Voor de Gehaktballetjes:
- 500 g half-om-half gehakt
- 2 eetlepels pittige mosterd
- 1 ei losgeklopt
- 2 eetlepels paneermeel
- 25 g boter
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Leg de aardappelschijfjes in een ovenschaal, verdeel de spinazie erover en bestrooi met peper en zout.
- Roer de fijngesneden knoflook door de slagroom en schenk dit over de schotel.
- Bestrooi het geheel met geraspte kaas.
- Bak de spinazie-gratin in 20-25 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.
- Meng ondertussen het gehakt met 1 eetlepel mosterd, het losgeklopte ei, paneermeel en peper en zout naar smaak.
- Vorm hier 4 gehaktballetjes van.
- Verhit de boter in een pan op hoog vuur en bak de gehaktballetjes rondom bruin.
- Zet het vuur laag en bak de gehaktballetjes in 20 minuten met de deksel op de pan zachtjes verder gaar.
- Haal de gehaktballetjes uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.
- Roer de rest van de mosterd door het bakvet en voeg een scheutje water toe.
- Roer de aanbaksels los en breng de jus op smaak met peper en zout.
- Serveer de gehaktballetjes met de jus en de spinazie-gratin.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze hartige gratin met romige spinazie en gehaktballetjes vraagt om een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een soepele Merlot.
Voedingswaarden
Calories: 420 kcal | koolhydraten: 32 g | Protein: 23 g | Vet: 22 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 2 g