Rijke Spinazie met Gehaktballetjes in Romige Citroensaus

Haarscherpe afbeelding van goudbruine gehaktballetjes geserveerd op een bedje van spinazie, overgoten met een romige citroensaus met zeste. Afgewerkt met peterselie en dunne plakjes citroen in een wit keramisch kommetje op een rustieke houten tafel.

Rijke Spinazie met Gehaktballetjes in Romige Citroensaus

Geniet van dit spinazie met gehaktballetjes en citroensaus recept. Een heerlijke combinatie van hartige balletjes met verse spinazie in een smaakvolle, romige saus. Dit vleesgerecht met saus is een complete maaltijd voor de hele familie en laat de klassieke smaken mooi samenkomen.
Porties: 2
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
kostprijs per persoon € 4,50 (indicatie)
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 beschuit
  • 15 g bloem
  • 40 g boter
  • 1 bouillonblokje
  • 1 citroen
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eieren
  • 400 g gehakt
  • nootmuskaat
  • peper
  • 4 eetlepels room
  • 1 theelepel suiker
  • 750 g spinazie
  • 1 ui
  • 1 dl witte wijn
  • zout

Instructies

  • Meng in een kom het gehakt met de fijngewreven beschuit, 1 ei, zout, peper en nootmuskaat.
  • Vorm hier kleine gehaktballetjes van.
  • Was de spinazie zorgvuldig en laat de groente goed uitlekken.
  • Snipper de ui.
  • Verhit de helft van de boter in een pan en schroei de gehaktballetjes hierin snel rondom dicht.
  • Haal de balletjes uit de pan.
  • Laat de gesnipperde ui in het braadvet glazig worden.
  • Roer de spinazie hierdoor en laat die afgedekt slinken.
  • Breng de spinazie op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • Schep de gehaktballetjes door de spinazie en laat het geheel nog 10 minuten stoven.
  • Smelt de rest van de boter in een aparte pan met de bloem.
  • Voeg hier al roerend geleidelijk de wijn en de bouillon aan toe.
  • Breng de saus aan de kook en breng op smaak met het citroensap, de room, zout, peper, de geraspte citroen en de suiker.
  • Klop van het vuur af de eidooier door de saus.
  • Neem de spinazie met de gehaktballetjes met spinazie met een schuimspaan uit de pan.
  • Serveer het gerecht met de warme citroensaus.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip

Dit complete gerecht is heerlijk met gekookte aardappelen of rijst om de romige citroensaus op te vangen. De smaken van de spinazie en de gehaktballetjes komen perfect tot hun recht.
 

Wijnadvies

De rijke en frisse smaken van dit gerecht vragen om een bijpassende wijn. Een droge Riesling met zijn hoge zuurgraad is een uitstekende keuze. Ook een Sauvignon Blanc met zijn citrusaroma's complementeert de romige citroensaus perfect.

Voedingswaarden

Calories: 650 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 30 g | Vet: 45 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Saus / Stoofpot / Vlees
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden