Spinazie met geitenkaas van Allerhande
Aller Hande 1997
Equipment
- keukenpapier
Ingrediënten
Instructies
Voorbereiden:
- Korsten van brood snijden.
- Brood in blokjes snijden.
- Knoflook pellen en fijnhakken.
- In wok of koekenpan helft van olie verhitten en helft van knoflook ca. 1 minuut
- bakken.
- Broodblokjes toevoegen en in ca. 2 minuten bruin bakken.
- Croûtons op keukenpapier laten uitlekken.
- Spinazie schoonmaken, wassen en laten uitlekken.
Bereiden:
- Ui pellen en snipperen.
- Rest olie in wok verhitten en ui en rest knoflook hierin ca. 2 minuten fruiten. Spinazie in gedeelten toevoegen en ca. 4 à 5 minuten roerbakken tot
- blaadjes geslonken en gaar zijn.
- Vrijkomend vocht afgieten.
- Geitenkaas in blokjes snijden.
- Spinazie met zout en peper (en eventueel scheutje olie) op smaak brengen. Geitenkaas en croûtons over spinazie verdelen.
- Direct serveren.
- Serveren met bijvoorbeeld gegrilde zwaardvissteak.