Spinazie met rijst en pijnboompitten

Spinazie met rijst en pijnboompitten

Dit is een verrukkelijke combinatie van klassieke Egyptische ingrediënten. Spinazie speelt de hoofdrol, maar ook voor de rijst is een mooie rol weggelegd. U kunt dit gerecht als hoofdgerecht serveren, als bijgerecht bij vlees of vis, of als onderdeel van mezze.
Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 grote knoflook
  • een flinke snuf chilipoeder
  • 500 gram verse spinazie gewassen en uitgelekt
  • 6 eetlepels rijst
  • citroensap
  • zout versgemalen zwarte peper
  • 2 eetlepels pijnboompitten

Instructies

  • Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem en voeg de knoflook, het chilipoeder,
  • een flinke snuf zout en de spinazie toe.
  • Laat de spinazie op hoog vuur enkele minuten slinken.
  • Voeg dan de rijst en 2 1/2 dl water toe, breng dit aan de kook en kook alles afgedekt
  • op halfhoog vuur 20-30 minuten tot de rijt gaar is.
  • Voeg het citroensap, naar smaak zwarte peper en de pijnboompitten toe.
  • Serveer de spinazie warm of op kamertemperatuur.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Rijst / Salade
Land van herkomst Egypte