Spinazie Ovenschotel met Geitenkaas en Hazelnoten

Een rustieke houten tafel met een versgebakken spinazie-ovenschotel, gevuld met rijst, geitenkaas en hazelnoten, geserveerd in een keramische ovenschaal. De bovenkant is goudbruin en knapperig. Ernaast liggen verse spinazieblaadjes, een schaaltje hazelnoten en een stuk zachte geitenkaas.

Spinazie Ovenschotel met Geitenkaas en Hazelnoten

Een voedzame spinazie-ovenschotel met rijst, geitenkaas en hazelnoten. Eenvoudig te bereiden en vol van smaak.
Porties: 2
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 el boter
  • 2-3 eieren
  • 100 g geitenkaas MonChou of andere zachte kaas
  • 100 g hazelnoten
  • Peper
  • 150 g rijst
  • 500 g spinazie
  • Zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op ± 220 °C.
  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Was de spinazie en laat slinken in wat water op hoog vuur.
  • Doe de spinazie in een vergiet, snijd kleiner en druk er zoveel mogelijk water uit.
  • Beboter een ovenschaal en leg de rijst erin.
  • Leg de spinazie erop, verdeel de verkruimelde geitenkaas en hazelnoten erover.
  • Klop de eieren los met zout en peper en giet over de schotel.
  • Zet de schotel ± 20 minuten in de oven tot het ei gestold is.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Varieer door de spinazie te fruiten met ui en knoflook, of voeg geraspte kaas toe.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of Pinot Grigio.

Voedingswaarden

Calories: 550 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 25 g | Vet: 35 g | Zout: 1 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ei / Groenten / Ovenschotel / Rijst
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch