Spinazieovenschotel

Een hartige spinazieovenschotel met romige eieren en room, versgebakken in een rustieke keramische schaal. De schotel heeft een krokante, goudbruine laag van paneermeel en boter, terwijl de spinazie een frisse groene kleur behoudt. Verse kruiden zorgen voor extra smaak. Op de rustieke houten tafel ligt een linnen servet, een vintage opscheplepel en een klein schaaltje met extra kruiden. Zachte, natuurlijke verlichting benadrukt de warme tonen en texturen van het gerecht.

Spinazieovenschotel

Een hartige spinazieovenschotel met ei en room, perfect als bijgerecht.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • Boter
  • 4 eieren
  • 1 teentje knoflook
  • Nootmuskaat
  • 3 eetlepels olie
  • Paneermeel
  • Peper
  • 4 eetlepels room
  • 1 kg spinazie
  • Zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Verhit de olie in een pan en fruit de geperste knoflook 2 minuten.
  • Voeg de gewassen spinazie toe en smoor 5 minuten met de deksel op de pan.
  • Laat de spinazie uitlekken en doe in een ingevette ovenschaal.
  • Klop de eieren en room los met een staafmixer.
  • Voeg zout, peper en nootmuskaat toe.
  • Meng met de iets afgekoelde spinazie.
  • Bestrooi met paneermeel en leg hier en daar een klontje boter.
  • Zet de schaal 10 minuten in de oven.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Lekker met gekookte aardappelen of rijst.
Wijnadvies:
Een lichte, droge witte wijn.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 15 g | Vet: 18 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Ei / Groenten / Ovenschotel
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch