Spinaziesalade met yoghurt

Spinaziesalade met yoghurt

Porties: 2 personen
Total time 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 gram spinazie
  • 1 vleestomaat
  • 2 eetlepel(s) pijnboompitten of geschaafde amandelen
  • knoflookteentjes
  • 1 dl yoghurt
  • zout
  • peper (versgemalen)

Instructies

  • Was de spinazie en verwijder de dikke stelen.
  • Doe de spinazie met het aanhangende water in een pan en laat de groente op een hoog vuur al roerend slinken.
  • Laat de spinazie in een vergiet uitlekken en afkoelen.
  • Maak de tomaat schoon, halveer hem en verwijder het vocht en de zaadjes.
  • Snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Rooster de pijnboompitten (of amandelen) in een droge koekenpan goudbruin en laat ze op een bord afkoelen.
  • Pers de gepelde knoflook boven de yoghurt uit, roer de blokjes tomaat erdoor en voeg naar smaak zout en peper toe.
  • Schep de spinazie in een schaal, meng het yoghurtmengsel erdoor en bestrooi met de pijnboompitten of amandelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch