Spinaziesalade van Allerhande

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 14 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 g spinazie
  • 1 rode peper
  • 1 eetlepel zonnebloempitten zakje a 50 g,
  • 1 eetlepel sherryazijn
  • ½ theelepel Dijonmosterd
  • 1 theelepel poedersuiker
  • 3 eetlepels maïsolie
  • ½ teentje knoflook
  • 80 g pecannoten

Instructies

  • Spinazie wassen.
  • Rode peper wassen, schoonmaken en in ragfijne reepjes snijden.
  • In droge koekenpan zonnebloempitten roosteren.
  • Azijn en mosterd gladroeren en bestrooien met poedersuiker.
  • Al roerend olie toevoegen.
  • Knoflook pellen en erboven uitpersen.
  • Spinazieblaadjes en peperreepjes mengen met vinaigrette en over de bordjes verdelen.
  • Zonnebloempitten en pecannoten erover verdelen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Voor een lichte maaltijdsalade kan de spinaziesalade verrijkt worden met eiermimosa.
Hak hiervoor het wit van 3 hardgekookte eieren fijn en wrijf de dooiers door een zeef.
Bestrooi hiermee de salade.

Voedingswaarden

Calories: 230 kcal | koolhydraten: 4 g | Protein: 4 g | Vet: 24 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade / Voorgerechten
Extra aanwijzing Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch