Spinaziesalade van Allerhande
Ingrediënten
- 300 g spinazie
- 1 rode peper
- 1 eetlepel zonnebloempitten zakje a 50 g,
- 1 eetlepel sherryazijn
- ½ theelepel Dijonmosterd
- 1 theelepel poedersuiker
- 3 eetlepels maïsolie
- ½ teentje knoflook
- 80 g pecannoten
Instructies
- Spinazie wassen.
- Rode peper wassen, schoonmaken en in ragfijne reepjes snijden.
- In droge koekenpan zonnebloempitten roosteren.
- Azijn en mosterd gladroeren en bestrooien met poedersuiker.
- Al roerend olie toevoegen.
- Knoflook pellen en erboven uitpersen.
- Spinazieblaadjes en peperreepjes mengen met vinaigrette en over de bordjes verdelen.
- Zonnebloempitten en pecannoten erover verdelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voor een lichte maaltijdsalade kan de spinaziesalade verrijkt worden met eiermimosa.
Hak hiervoor het wit van 3 hardgekookte eieren fijn en wrijf de dooiers door een zeef.
Bestrooi hiermee de salade.
Hak hiervoor het wit van 3 hardgekookte eieren fijn en wrijf de dooiers door een zeef.
Bestrooi hiermee de salade.
Voedingswaarden
Calories: 230 kcal | koolhydraten: 4 g | Protein: 4 g | Vet: 24 g