Spinazietaart met Ham en Blauwaderkaas
Ingrediënten
- 1 rol vers hartig taartdeeg
- 2 pakken diepvriesspinazie à 450 g ontdooid en goed uitgelekt
- 100 g rauwe ham in brede repen gesneden
- 100 g blauwaderkaas bijvoorbeeld Danish Blue, verkruimeld
- 3 eieren
- 100 ml slagroom
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Rol het hartige taartdeeg uit op een ingevette bakplaat en druk de naden goed dicht.
- Vouw de randen twee keer terug zodat er een opstaand randje ontstaat.
- Verdeel de uitgelekte spinazie gelijkmatig over de deegbodem.
- Leg de reepjes rauwe ham op de spinazie en verkruimel de blauwaderkaas erboven.
- Klop de eieren los met de slagroom, zout en peper naar smaak en giet dit mengsel over de taart.
- Schuif de bakplaat één richel onder het midden van de oven en bak de taart in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
- Haal de taart uit de oven en serveer warm of op kamertemperatuur.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voedingswaarden
Calories: 530 kcal