Spinazietaart van C1000

Spinazietaart van C1000

Porties: + personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 5 plakjes bladerdeeg diepvries, ontdooid
  • 2 uien gesnipperd
  • 1 eetlepel olijfolie traditioneel
  • 125 g magere spekreepjes
  • 450 g gehakte spinazie diepvries, zak à 1 kg, deelblokjes
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 6 scharreleieren M
  • ½ deciliter kookroom
  • 100 g geraspte kaas
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout

Instructies

  • Bekleed een ingevette lage taartvorm met het bladerdeeg en druk de randen goed aan.
  • Fruit de ui in de hete olie goudgeel en glazig.
  • Voeg de spekreepjes toe en bak ze al omscheppend bruin.
  • Schep de spinazie en de kerriepoeder erdoor en laat de blokjes op een laag vuur ontdooien.
  • Klop de eieren met de room los en roer de kaas en nootmuskaat en peper en zout naar smaak erdoor.
  • Schep het spinaziemengsel erdoor en schenk het in de taartvorm.
  • Bak de taart in een voorverwarmde oven (200 ºC) in ± 35 minuten bruin en gaar.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Hardys Stamp of Australia Semillon Chardonnay
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hartige taart / Varkensvlees