Spinnenweb Cupcakes voor Halloween
Deze spinnenweb cupcakes zijn de perfecte traktatie voor Halloween! Makkelijk te maken en gedecoreerd met een spannend spinnenweb van chocolade.
Equipment
- cupcake bakblik
- Cupcake papiertjes
- tandenstoker
Ingrediënten
- Voor de chocolade cupcakes:
- 150 g boter
- 150 g suiker
- 1 snufje zout
- Vanille extract naar smaak
- 2 eieren kamertemperatuur
- 160 g bloem
- 30 g cacaopoeder
- ½ tl bakpoeder
- 100 g chocoladedruppels optioneel
- Een beetje melk kamertemperatuur, optioneel
- Voor de afwerking:
- 200 g poedersuiker
- 2½ el water
- 50 g gesmolten chocolade
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Meng de boter met suiker en vanille extract tot een romige massa.
- Voeg de eieren één voor één toe en klop goed door.
- Meng bloem, cacaopoeder, bakpoeder en een snufje zout en voeg dit beetje bij beetje toe aan het botermengsel.
- Roer eventueel de chocoladedruppels door het beslag en voeg wat melk toe als het beslag te dik is.
- Doe cupcake papiertjes in een cupcake bakblik en vul ze met beslag.
- Bak de cupcakes ongeveer 20 minuten in de oven.
- Laat ze afkoelen op een rooster.
- Maak het suikerglazuur door de poedersuiker met water te mengen tot een glad geheel.
- Smelt de chocolade en doe dit in een spuitzak.
- Knip een fijn puntje af.
- Bedek elke afgekoelde cupcake met een laagje suikerglazuur en trek met de gesmolten chocolade vier cirkels.
- Gebruik een tandenstoker om lijnen vanuit het midden naar buiten te trekken, zodat er een spinnenweb ontstaat.
- Zet de cupcakes koel weg om het glazuur op te laten stijven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Serveer met een licht en fris dessertwijn zoals een Moscato d'Asti om de zoete chocoladesmaken in balans te brengen.
Serveer met een licht en fris dessertwijn zoals een Moscato d'Asti om de zoete chocoladesmaken in balans te brengen.
Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 4 g | Vet: 12 g | Zout: 0.3 mg | Sugar: 30 g