Spirelli met Romige Spinaziesaus en Spekjes
Een heerlijke en snelle spirelli met een romige spinaziesaus en krokant gebakken spekjes. Perfect voor een doordeweekse maaltijd.
Equipment
- kookpan
Ingrediënten
- 800 gram spinazie à la crème diepvries
- 500 gram spirelli
- Olijfolie
- 400 gram gerookt spek in reepjes of blokjes
- 2 ui
- 300 gram roomkaas
Instructies
- Laat de spinazie ontdooien.
- Bak de kleingesneden uien in wat olijfolie goed aan.
- Voeg het spek toe en bak dit goed uit.
- Voeg de roomkaas toe en laat deze smelten.
- Voeg dan de spinazie toe en roer tot het pruttelt.
- Kook de spirelli beetgaar, giet af en schep de pasta op de borden.
- Verdeel de saus erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
- Garneer met wat extra geraspte kaas voor het serveren.
- Een droge witte wijn, zoals Pinot Grigio, past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 550 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 25 g | Vet: 25 g | Zout: 2 g | Sugar: 5 g