Spirelli met Romige Spinaziesaus en Spekjes

Een rustieke houten tafel met een bord spirelli pasta, overgoten met een romige spinaziesaus en krokant gebakken spekjes. Het gerecht is gegarneerd met verse spinazieblaadjes en een snufje zwarte peper. Ernaast liggen verse spinazie, een blok roomkaas en een schaaltje uitgebakken spekjes.

Spirelli met Romige Spinaziesaus en Spekjes

Een heerlijke en snelle spirelli met een romige spinaziesaus en krokant gebakken spekjes. Perfect voor een doordeweekse maaltijd.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Total time 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 800 gram spinazie à la crème diepvries
  • 500 gram spirelli
  • Olijfolie
  • 400 gram gerookt spek in reepjes of blokjes
  • 2 ui
  • 300 gram roomkaas

Instructies

  • Laat de spinazie ontdooien.
  • Bak de kleingesneden uien in wat olijfolie goed aan.
  • Voeg het spek toe en bak dit goed uit.
  • Voeg de roomkaas toe en laat deze smelten.
  • Voeg dan de spinazie toe en roer tot het pruttelt.
  • Kook de spirelli beetgaar, giet af en schep de pasta op de borden.
  • Verdeel de saus erover.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
  • Garneer met wat extra geraspte kaas voor het serveren.
Wijnadvies:
  • Een droge witte wijn, zoals Pinot Grigio, past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 550 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 25 g | Vet: 25 g | Zout: 2 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Pasta / Varkensvlees
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden