Spitskool uit de römertopf
Aller Hande 1996
Equipment
- römertopf inhoud ca. 2 liter
Ingrediënten
- 400 g rundergehakt
- 1 zakje kruidenmix voor gehakt met paprika
- 2 eetlepels gemalen kokos
- 1 blikje ananasstukjes netto 227 g, Dole,
- 1 rode paprika
- 250 g spitskool gesneden
- 450 g krielaardappeltjes CélaVita,
- 2 eetlepels boter of margarine,
Instructies
- Römertopf ca. 15 à 20 minuten in koud water zetten.
- Intussen gehakt mengen met kruidenmix.
- Van gehakt balletjes van ca. 3 cm maken.
- Op plat bord kokos strooien. Balletjes door kokos wentelen, zodat alle kanten bedekt zijn met kokos.
- In zeef ananas laten uitlekken (vocht wordt niet gebruikt).
- Paprika schoonmaken, wassen en in reepjes snijden.
- Gehaktballetjes, ananas, paprikareepjes, spitskool en aardappeltjes in römertopf door elkaar scheppen.
- Boter in klontjes erover verdelen.
- Römertopf afgedekt in midden van koude oven zetten.
- Oven instellen op 200 °C of gasovenstand 4. Schotel in ca. 1 uur gaar stoven.