Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1200 gram aardappels
- 1 spitskool
- 1 theelepel komijnzaad geroosterd of poeder
- 100 gram roomboter
- 1 beenham naturel
- 2 eetlepels grove mosterd
- 3 eetlepels ahornsiroop
Instructies
- Stoom of kook de aardappels gaar.
- Snijd de spitskool grof.
- Stoof de spitskool beetgaar in de roomboter met de komijn en breng op smaak met peper en zout.
- Smeer de beenham in met de mosterd en ahornsiroop.
- Gaar intussen de beenham in de oven tot een kerntemperatuur van 67 °C en een oventemperatuur van 160 °C.
- Dit duurt ongeveer 60 minuten.
- Stamp de gekookte aardappels grof en meng met de gestoofde spitskool.
- Tip: het is lekker als de stamppot nog een beetje structuur heeft, dus de spitskool niet te gaar en de aardappels niet te fijn.
- Snijd de beenham in plakken en serveer met de stamppot.
- De mosterd/ahornsiroop vormt een smakelijke jus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze heerlijke spitskoolstamppot met plakken beenham, overgoten met de mosterd-ahornsiroopjus. Serveer eventueel met een frisse salade aan de zijkant.