Spitskoolstamppot met beenham

Spitskoolstamppot met beenham

Spitskoolstamppot met beenham

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 1 uur 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1200 gram aardappels
  • 1 spitskool
  • 1 theelepel komijnzaad geroosterd of poeder
  • 100 gram roomboter
  • 1 beenham naturel
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • 3 eetlepels ahornsiroop

Instructies

  • Stoom of kook de aardappels gaar.
  • Snijd de spitskool grof.
  • Stoof de spitskool beetgaar in de roomboter met de komijn en breng op smaak met peper en zout.
  • Smeer de beenham in met de mosterd en ahornsiroop.
  • Gaar intussen de beenham in de oven tot een kerntemperatuur van 67 °C en een oventemperatuur van 160 °C.
  • Dit duurt ongeveer 60 minuten.
  • Stamp de gekookte aardappels grof en meng met de gestoofde spitskool.
  • Tip: het is lekker als de stamppot nog een beetje structuur heeft, dus de spitskool niet te gaar en de aardappels niet te fijn.
  • Snijd de beenham in plakken en serveer met de stamppot.
  • De mosterd/ahornsiroop vormt een smakelijke jus.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van deze heerlijke spitskoolstamppot met plakken beenham, overgoten met de mosterd-ahornsiroopjus. Serveer eventueel met een frisse salade aan de zijkant.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Stamppot / Vlees
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Tarwevrij