Spitskoolstamppot met Chorizo en Rookworst
Een hartige stamppot met zachte spitskool, kruidige chorizo en rookworst, op smaak gebracht met tijm en karwijzaad.
Equipment
Ingrediënten
- 1 kg spitskool in repen
- 1 grote ui gesneden
- 1 rookworst ± 250 g, in plakjes
- ½ bouillontablet
- 1 theelepel karwijzaad
- 1 theelepel tijm
- 1½ dl water
- 150 g chorizo in stukjes
- 750 g aardappelen geschild en in stukken
Instructies
- Maak de spitskool schoon en snijd in repen.
- Schil de aardappelen, was ze en snijd in stukken.
- Verhit een pan en bak de chorizo 4 minuten op laag vuur tot het vet vrijkomt.
- Schep de chorizo op een bord en fruit de ui 1 minuut in het bakvet.
- Voeg de spitskool, aardappelen en tijm toe en bak 2 minuten mee.
- Verkruimel het bouillontablet erboven, voeg het karwijzaad en 1½ dl water toe.
- Laat het geheel 20 minuten op laag vuur zachtjes garen met het deksel schuin op de pan.
- Snijd intussen de rookworst in plakjes.
- Giet het spitskool-aardappelmengsel af en stamp goed door elkaar.
- Schep de rookworst en chorizo erdoor en warm de stamppot nog even door.
- Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een lepel grove mosterd en een frisse komkommersalade.
Wijnadvies:
Een kruidige rode wijn zoals een Rioja past goed bij de hartige smaken van de chorizo en rookworst.
Voedingswaarden
Calories: 680 kcal | koolhydraten: 65 g | Protein: 30 g | Vet: 35 g | Zout: 2.2 g | Sugar: 6 g