Spruiten-Wortelenstamp met Verse Worst en Münsterkaas

Spruiten-Wortelenstamp met Verse Worst en Münsterkaas

Spruiten-Wortelenstamp met Verse Worst en Münsterkaas

Porties: 4
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kg aardappels tot puree verwerkt
  • 500 g spruiten beetgaar gekookt
  • 300 g winterpeen in blokjes en beetgaar gekookt
  • 125 g spekblokjes
  • 250 g verse worst in schijfjes
  • 1 ui gebakken samen met de spekblokjes en verse worst
  • 1 blok Le Rustique Münsterkaas in blokjes
  • 100 g pijnboompitten

Instructies

  • Kook de aardappels en verwerk ze tot puree.
  • Kook de spruiten en winterpeen beetgaar.
  • Bak de ui, spekblokjes en verse worst samen in een koekenpan.
  • Meng de puree met de spruiten, wortelen, spekblokjes, ui en verse worst.
  • Doe dit mengsel in een ovenschaal.
  • Leg bovenop de blokjes Le Rustique Münsterkaas en pijnboompitten.
  • Zet de ovenschaal 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Serveer deze stamppot met een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 650 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 25 g | Vet: 35 g | Zout: 3 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Stamppot / Varkensvlees
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Winter