Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- kookpan
Ingrediënten
- 1 kg aardappels tot puree verwerkt
- 500 g spruiten beetgaar gekookt
- 300 g winterpeen in blokjes en beetgaar gekookt
- 125 g spekblokjes
- 250 g verse worst in schijfjes
- 1 ui gebakken samen met de spekblokjes en verse worst
- 1 blok Le Rustique Münsterkaas in blokjes
- 100 g pijnboompitten
Instructies
- Kook de aardappels en verwerk ze tot puree.
- Kook de spruiten en winterpeen beetgaar.
- Bak de ui, spekblokjes en verse worst samen in een koekenpan.
- Meng de puree met de spruiten, wortelen, spekblokjes, ui en verse worst.
- Doe dit mengsel in een ovenschaal.
- Leg bovenop de blokjes Le Rustique Münsterkaas en pijnboompitten.
- Zet de ovenschaal 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer deze stamppot met een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc.Voedingswaarden
Calories: 650 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 25 g | Vet: 35 g | Zout: 3 g | Sugar: 6 g