Spruitenstamppot met Cranberrysaus

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de Cranberrysaus:

  • 350 g cranberry’s
  • 100 g suiker
  • 200 ml sinaasappelsap
  • Alpro® soya Bak & Braad

Instructies

Cranberrysaus:

  • Zet de cranberry’s op met suiker en sinaasappelsap.
  • Breng het geheel aan de kook en laat het zachtjes pruttelen gedurende 15 minuten.
  • Haal de pan van de warmtebron.

Aardappelpuree:

  • Schil de aardappelen, zet ze op met gezouten water en kook ze gedurende 20 minuten.
  • Giet de aardappelen af en voeg Alpro® soya Cuisine toe.
  • Stamp tot een fijne puree.

Spruiten:

  • Maak de spruiten schoon, halveer ze.
  • Snipper de sjalot.
  • Verhit Alpro® soya Bak & Braad in een pan, voeg sjalot toe en smoor kort.
  • Voeg gehalveerde spruiten toe met 2 eetlepels water.
  • Doe de deksel op de pan en laat het geheel smoren tot het gaar is (ongeveer 10 minuten).
  • Haal de deksel van de pan, roer door om het water te laten verdampen.
  • Voeg Alpro® soya reepjes toe en bak het geheel nog 2 minuten.

Serveren:

  • Meng de spruiten door de aardappelpuree.
  • Serveer de stamppot met de afgekoelde cranberrysaus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Stamppot / Vleesvervangers
Land van herkomst Europa
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch