Spruitenstamppot met Cranberrysaus
Ingrediënten
- 1 kg kruimige aardappels
- 600 g spruiten
- 1 sjalot
- 1 pak Alpro® soya Cuisine Light
- 2 pakken Alpro® soya reepjes
Voor de Cranberrysaus:
- 350 g cranberry’s
- 100 g suiker
- 200 ml sinaasappelsap
- Alpro® soya Bak & Braad
Instructies
Cranberrysaus:
- Zet de cranberry’s op met suiker en sinaasappelsap.
- Breng het geheel aan de kook en laat het zachtjes pruttelen gedurende 15 minuten.
- Haal de pan van de warmtebron.
Aardappelpuree:
- Schil de aardappelen, zet ze op met gezouten water en kook ze gedurende 20 minuten.
- Giet de aardappelen af en voeg Alpro® soya Cuisine toe.
- Stamp tot een fijne puree.
Spruiten:
- Maak de spruiten schoon, halveer ze.
- Snipper de sjalot.
- Verhit Alpro® soya Bak & Braad in een pan, voeg sjalot toe en smoor kort.
- Voeg gehalveerde spruiten toe met 2 eetlepels water.
- Doe de deksel op de pan en laat het geheel smoren tot het gaar is (ongeveer 10 minuten).
- Haal de deksel van de pan, roer door om het water te laten verdampen.
- Voeg Alpro® soya reepjes toe en bak het geheel nog 2 minuten.
Serveren:
- Meng de spruiten door de aardappelpuree.
- Serveer de stamppot met de afgekoelde cranberrysaus.