Spruitjes en lamsvlees in rode wijn

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 10 g boter
  • 3 sjalotten gesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • 3 bakjes lamslapjes à la minute in reepjes
  • 250 ml rode wijn op kamertemepratuur
  • 500 g panklare spruitjes
  • 50 g blauwaderkaas
  • 150 g oesterzwammen in repen

Instructies

  • Verhit in een wok 1 eetlepel olie en de boter en fruit hierin de sjalotten en knoflook glazig.
  • Voeg het vlees toe en bak dit bruin.
  • Schenk via de zijkant de wijn er langzaam bij (het vlees mag niet 'schrikken' van de wijn) en laat het vlees 1-2 minuten sudderen.
  • Breng op smaak met zout en peper, versgemalen .
  • Schep het vlees uit de pan en bewaar het onder aluminiumfolie.
  • Voeg de spruitjes en de kaas toe aand e wijnsaus.
  • Laat de kaas in de saus smelten en kook de spruitjes in 5-10 minuten al omscheppend beetgaar terwijl de saus indikt.
  • Neem de beetgare spruitjes uit de wok en stoof in het laatste wijnvocht de oesterzwammen bruin.
  • Voeg eventueel nog wat boter toe en roer de spruitjes en het vlees erdoor.
  • Breng op smaak met zout en peper en serveer direct.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Lamsvlees
Extra aanwijzing Snel te maken