Spruitjes met Aziatische Kruiden en Basmati Rijst

Spruitjes met Aziatische Kruiden en Basmati Rijst

Spruitjes met Aziatische Kruiden en Basmati Rijst

Een verrassend gerecht van spruitjes met een Aziatische twist, geserveerd met basmati rijst. Een heerlijk hartige en kruidige maaltijd!
Porties: +
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 100 g basmati rijst
  • 350 g spruitjes geschoond en in vieren gesneden
  • 2 kleine uien fijn gesneden
  • 1 tl trassi
  • 2 el zoete ketjap
  • 2 tl sambal brandal
  • 2 el oestersaus

Instructies

  • Kook de spruitjes kort in een pan met water totdat ze net beetgaar zijn.
  • Giet af en zet apart.
  • Breng water aan de kook voor de basmati rijst en kook de rijst volgens de instructies op de verpakking (ongeveer 10 minuten).
  • Verhit in een braadpan een beetje olie en bak de fijn gesneden uien tot ze glazig zijn.
  • Voeg de trassi, zoete ketjap, sambal brandal en oestersaus toe en bak kort mee.
  • Voeg de voorgekookte spruitjes toe aan de pan en laat het geheel 10 minuten zachtjes pruttelen op laag vuur, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
  • Serveer de spruitjes met de gekookte basmati rijst.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een lichte, aromatische witte wijn zoals een Riesling of een Pinot Grigio past goed bij de pittige en hartige smaken van dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 8 g | Vet: 8 g | Zout: 2 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten
Land van herkomst Azië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch