Spruiten met een Aziatisch tintje

Spruitjes met Aziatische Twist in Kokosmelk

Spruiten met een Aziatisch tintje

Ontdek spruitjes op een verrassende manier met deze Aziatische twist. Gekookt in romige kokosmelk met boemboe en gehakt.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g spruitjes schoongemaakt en even gekookt
  • 200 ml kokosmelk
  • 400 g geruld gehakt
  • 1 ui fijn gesneden
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 pakje boemboe ajam paniki
  • 250 g champignons gesneden

Optioneel:

  • 1 tl sambal voor extra pit

Instructies

  • Los de boemboe op in de kokosmelk en laat het mengsel flink inkoken in een pan op middelhoog vuur.
  • Bak in een andere pan de ui, het gehakt en de champignons samen tot de ui glazig is en het gehakt goed gaar is.
  • Voeg de ingekookte kokosmelk met boemboe toe aan de pan met het gehaktmengsel, en voeg de voorgekookte spruitjes toe.
  • Roer goed door en laat het geheel nog even sudderen zodat de smaken goed kunnen mengen.
  • Voor liefhebbers van pittig eten, voeg eventueel 1 theelepel sambal toe en roer door het gerecht.
  • Serveer warm met witte rijst.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een droge Riesling of een lichte, fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 25 g | Vet: 35 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Vlees
Land van herkomst Indonesië