Spruitjes met oosterse twist
Een verrassend oosters groentegerecht met knapperige taugé en kruidige spruitjes – ideaal als gezond hoofdgerecht.
Ingrediënten
- 1 eetlepel citroensap
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels ketjap manis
- 200 gram taugé
- 750 gram spruitjes
- 1 volle theelepel kerriepoeder
- Zout naar smaak
Instructies
- Maak de spruitjes schoon en halveer ze indien ze groot zijn.
- Breng water aan de kook met wat zout en kook de spruitjes in ongeveer 8 minuten beetgaar.
- Giet de spruitjes af en laat ze goed uitlekken.
- Verhit de olie in een grote koekenpan of wok.
- Voeg de kerriepoeder toe en bak deze kort aan in de olie.
- Voeg de spruitjes toe en roerbak deze enkele minuten.
- Voeg daarna de taugé toe en bak nog 2 tot 3 minuten mee.
- Breng het gerecht op smaak met ketjap manis en citroensap.
- Roer goed door en verwarm nog kort.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met gekookte rijst of noedels voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Heerlijk met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een frisse Verdejo.
Voedingswaarden
Calories: 125 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 5 g | Vet: 5 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 4 g