Spruitjes met oosterse twist

Spruitjes met oosterse twist

Een verrassend oosters groentegerecht met knapperige taugé en kruidige spruitjes – ideaal als gezond hoofdgerecht.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 200 gram taugé
  • 750 gram spruitjes
  • 1 volle theelepel kerriepoeder
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Maak de spruitjes schoon en halveer ze indien ze groot zijn.
  • Breng water aan de kook met wat zout en kook de spruitjes in ongeveer 8 minuten beetgaar.
  • Giet de spruitjes af en laat ze goed uitlekken.
  • Verhit de olie in een grote koekenpan of wok.
  • Voeg de kerriepoeder toe en bak deze kort aan in de olie.
  • Voeg de spruitjes toe en roerbak deze enkele minuten.
  • Voeg daarna de taugé toe en bak nog 2 tot 3 minuten mee.
  • Breng het gerecht op smaak met ketjap manis en citroensap.
  • Roer goed door en verwarm nog kort.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met gekookte rijst of noedels voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Heerlijk met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een frisse Verdejo.

Voedingswaarden

Calories: 125 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 5 g | Vet: 5 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Land van herkomst Oosters
Jaargetijde: Herfst
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch