Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 75 gr zachte boter
- 2 geperste teentjes knoflook
- 2 eetlepels fijngesneden tijm
- ½ theelepel zout
- Peper naar smaak
- Geraspte schil van 1/2 citroen
- Sap van 1/2 citroen
- 500 gr spruitjes in vieren gesneden
- 250 gr winterwortel in dunne reepjes gesneden
- 100 gr taugé
Instructies
- Meng in een kom de zachte boter met geperste knoflook, fijngesneden tijm, zout, peper,
- geraspte citroenschil en citroensap.
- Snijd de spruitjes in vieren en de winterwortel in dunne reepjes.
- Kook de spruitjes en wortel in kokend water met zout gedurende 6-8 minuten.
- Giet 100 gr taugé met heet water over en laat het uitlekken.
- Schik de gekookte groenten in een schaal en leg de tijm-knoflook boter er bovenop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze heerlijke spruitjes met tijm-knoflookboter als bijgerecht!
