Staartstuk met Sperziebonen en Kumquats

Staartstuk met Sperziebonen en Kumquats

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 600 g rundvlees dikke lende
  • Peper naar smaak
  • 1 eetlepel olie
  • 3 dl vleesfond
  • 1 eetlepel sinaasappellikeur
  • Zout en peper naar smaak
  • 50 g boter
  • 350 g sperziebonen
  • 2 sjalotjes fijngesneden
  • 25 g boter
  • 1 rode ui in plakjes
  • 6 kumquats in plakjes

Instructies

  • Bestrooi het rundvlees met peper.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een grote koekenpan en bak het vlees aan elke kant 6-8 minuten tot het medium-rare is.
  • Haal het vlees uit de pan, dek het af met aluminiumfolie en houd het warm.
  • Roer de aanbaksels in de pan los met 3 dl vleesfond en laat de saus tot de helft inkoken.
  • Voeg de sinaasappellikeur, zout en peper naar smaak toe.
  • Haal de pan van het vuur en klop er 50 g boter door tot de saus mooi gebonden is.
  • Kook de sperziebonen in een kookpan met ruim kokend water gedurende 10 minuten tot ze gaar zijn.
  • Giet af en zet apart.
  • Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak de fijngesneden sjalotjes gedurende 5 minuten tot ze zacht zijn.
  • Voeg de plakjes rode ui en kumquats toe en bak nog eens 3 minuten.
  • Meng de sperziebonen door de sjalotten, rode ui en kumquats.
  • Serveer het rundvlees met de saus en de sperziebonenmix.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een stevige rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon of een Merlot past goed bij het rijke rundvlees en de citrusachtige tonen van de kumquats.

Voedingswaarden

Calories: 500 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 35 g | Vet: 35 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees
Land van herkomst Internationaal
Geschikt voor Dieët: Notenvrij
Feestdagen etc Kerst