Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- grote koekenpan
- kookpan
- Lepel
- mes
Ingrediënten
- 600 g rundvlees dikke lende
- Peper naar smaak
- 1 eetlepel olie
- 3 dl vleesfond
- 1 eetlepel sinaasappellikeur
- Zout en peper naar smaak
- 50 g boter
- 350 g sperziebonen
- 2 sjalotjes fijngesneden
- 25 g boter
- 1 rode ui in plakjes
- 6 kumquats in plakjes
Instructies
- Bestrooi het rundvlees met peper.
- Verhit 1 eetlepel olie in een grote koekenpan en bak het vlees aan elke kant 6-8 minuten tot het medium-rare is.
- Haal het vlees uit de pan, dek het af met aluminiumfolie en houd het warm.
- Roer de aanbaksels in de pan los met 3 dl vleesfond en laat de saus tot de helft inkoken.
- Voeg de sinaasappellikeur, zout en peper naar smaak toe.
- Haal de pan van het vuur en klop er 50 g boter door tot de saus mooi gebonden is.
- Kook de sperziebonen in een kookpan met ruim kokend water gedurende 10 minuten tot ze gaar zijn.
- Giet af en zet apart.
- Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak de fijngesneden sjalotjes gedurende 5 minuten tot ze zacht zijn.
- Voeg de plakjes rode ui en kumquats toe en bak nog eens 3 minuten.
- Meng de sperziebonen door de sjalotten, rode ui en kumquats.
- Serveer het rundvlees met de saus en de sperziebonenmix.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon of een Merlot past goed bij het rijke rundvlees en de citrusachtige tonen van de kumquats.Voedingswaarden
Calories: 500 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 35 g | Vet: 35 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 6 g