Stamppot met waspeen, lenteui en gekookt ei
Een deel van dit recept kwan ik tegen maar dan toch hewl anders op een receptensite. Natuurlijk gaf ik er mijn eigen eigenwijze draai aan en het resultaat waa heerlijk
Ingrediënten
- 8 grote kruimige aardappelen
- 500 gram waspeen
- 2 bosjes lenteui
- Zout naar smaak
- 1 eetlepel(s) suiker
- 25 mg vloeibare margarine
- Scheutje olijfolie
- Vera gemalen zwarte peper
Instructies
- Kook de eieren hard
- Schil de aardappelen
- Deel ze in 4en
- Maak de waspeen in stukjes van 1 centimeter
- Doe ze bij de aardappelen in
- Was de aardappelen en de waapeen
- Zet ze in water (niet helemaal eronder)
- Voeg zout naar smaak toe
- De eetlepel suiker
- En de 25 gram vloeibare margarine
- Kook het geheel gaar
- Snij ondertussen de bosjes lenteui in ringen
- Fruit de ringetjes in een scheutje olijfolie
- Haal de schil van de eieren
- Maak ze alvast in stukjes (het makkelijkst met een eiersnijder)
- Zodra de aardappelen met de waspeen gaar zijn afgieten in een vergiet
- Dan terug in de pan
- Doe de lgefruite ui en de stukjes ei erbij
- Nu goed fijn stampen met stamper
- Op de borden kan iedereen er naar smaak vers gemalen zwarte peper over doen naar smaak
Notities / Tips / Wijnadvies
Je kunt het heerlijk eten als vegetarische maaltijd maar je kunt er ook een stukje vlees naar keuze bij doen. Deze stamppot kan eigenlijk met iedere vleessoort gecombineerd worden of met vis