Stamppot van Zoete Aardappel met Seitan en Gebakken Banaan
Een verrassende stamppot van zoete aardappel met seitan en gebakken banaan voor een heerlijke balans tussen hartig en zoet.
Equipment
- ruime pan
Ingrediënten
- 1 kg zoete aardappelen
- 3 dl plantaardige melk
- 1 pot seitan fijngehakt
- 4 rijpe bakbananen
- 1 el zonnebloemolie
- ¼ tl korianderpoeder
- Snufje zout
Instructies
- Schil de zoete aardappelen, snijd ze in blokjes en kook ze in een bodem water met zout gaar.
- Laat de aardappelen kort droogstomen en prak ze fijn.
- Breng de plantaardige melk aan de kook met een snufje zout en het korianderpoeder.
- Meng de hete melk door de geprakte aardappelen tot een gladde puree ontstaat.
- Roer de fijngesneden seitan door de stamppot.
- Pel de bakbananen en snijd ze in plakjes.
- Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de bananenplakjes aan beide kanten goudbruin.
- Serveer de stamppot en garneer met de gebakken banaan.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Bestrooi de stamppot met gehakte pinda’s of cashewnoten voor extra crunch en smaak.
Wijnadvies:
Een fruitige witte wijn zoals een Viognier past goed bij de zoete en hartige smaken van dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 520 kcal | koolhydraten: 95 g | Protein: 14 g | Vet: 9 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 27 g