Stamppot van Zoete Aardappel met Seitan en Gebakken Banaan

Een realistische foto van stamppot van zoete aardappel met seitan en gebakken banaan, geserveerd in een keramieken kom op een doorleefde houten tafel. De smeuïge zoete aardappelpuree vormt een levendige oranje basis, aangevuld met malse, goudbruin gebakken stukjes seitan voor een hartige tegenhanger. Knapperige, goudgele plakjes gebakken banaan voegen een natuurlijke zoetheid toe. Een vleugje verse kruiden maakt de presentatie compleet. Op de achtergrond ligt een houten snijplank met extra seitan en banaan, subtiel vervaagd. Zacht natuurlijk licht benadrukt de texturen en kleuren, wat zorgt voor een warme, huiselijke sfeer.

Stamppot van Zoete Aardappel met Seitan en Gebakken Banaan

Een verrassende stamppot van zoete aardappel met seitan en gebakken banaan voor een heerlijke balans tussen hartig en zoet.
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kg zoete aardappelen
  • 3 dl plantaardige melk
  • 1 pot seitan fijngehakt
  • 4 rijpe bakbananen
  • 1 el zonnebloemolie
  • ¼ tl korianderpoeder
  • Snufje zout

Instructies

  • Schil de zoete aardappelen, snijd ze in blokjes en kook ze in een bodem water met zout gaar.
  • Laat de aardappelen kort droogstomen en prak ze fijn.
  • Breng de plantaardige melk aan de kook met een snufje zout en het korianderpoeder.
  • Meng de hete melk door de geprakte aardappelen tot een gladde puree ontstaat.
  • Roer de fijngesneden seitan door de stamppot.
  • Pel de bakbananen en snijd ze in plakjes.
  • Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de bananenplakjes aan beide kanten goudbruin.
  • Serveer de stamppot en garneer met de gebakken banaan.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Bestrooi de stamppot met gehakte pinda’s of cashewnoten voor extra crunch en smaak.
Wijnadvies:
Een fruitige witte wijn zoals een Viognier past goed bij de zoete en hartige smaken van dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 520 kcal | koolhydraten: 95 g | Protein: 14 g | Vet: 9 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 27 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Stamppot / Vleesvervangers
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Veganistisch / Vegetarisch