Stamppotje rauwe andijvie

Stamppotje rauwe andijvie

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rookworst à 350 g
  • 2 eetlepel(s) olijfolie traditioneel
  • 125 g magere spekreepjes
  • 1 pakje Maggi aardappelpuree
  • 6 dl halfvolle melk
  • peper
  • zout
  • 400 g panklare andijvie
  • 3 eetlepel(s) rode pesto Grand’Italia
  • 250 g cocktailtomaten in vieren

Instructies

  • Wel de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit 1 eetlepel van de olie en bak de spekjes knapperig uit.
  • Bereid de puree met de melk, 8 dl water en peper en zout naar smaak.
  • Schep de andijvie, de rest van de olie en de pesto erdoor en warm alles goed door.
  • Schep de tomaatjes en peper en zout naar smaak erdoor en verwarm alles nog 1 minuut.
  • Snijd de worst in plakjes en leg ze op de stamppot.
  • Serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Huiswijn Spanje, Ribera del Guadiana rood
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Stamppot / Varkensvlees