Stecchini Scheidegg

Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 ons champignons
  • 1 uitje
  • teentje knoflook
  • tijm
  • zout
  • 1 lepel boter of vet,
  • 4 plakken kalfsvlees
  • 4 plakken ham
  • 1 ei
  • 2 lepels geraspte kaas
  • olie of vet ,bv boter

Instructies

  • Hak de champignons met de ui en de knoflook en tijm zeer fijn.
  • Laat zachtjes sudderen in het vet tot al de jus in het mengsel is opgenomen.
  • Laat deze massa bekoelen, kruid ze en strijk ze op de plat geslagen kalfslapjes.
  • Bedek ieder lapje met een plak ham.
  • Klop het ei met de geraspte kaas en wat zout en haal hier de lapjes voorzichtig door.
  • Bak op de kachel in olie of vet.
  • Alleen de onderkant van de stecchini moet in het vet liggen.
  • U moet hen niet omkeren maar voortdurend bedruipen.

Notities / Tips / Wijnadvies

U moet hen niet omkeren maar voortdurend bedruipen.
Opdienen met aardappelen, tomaten en een groene salade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kalfsvlees / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Zwitserland