Stecchini Scheidegg
Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Ingrediënten
- 2 ons champignons
- 1 uitje
- teentje knoflook
- tijm
- zout
- 1 lepel boter of vet,
- 4 plakken kalfsvlees
- 4 plakken ham
- 1 ei
- 2 lepels geraspte kaas
- olie of vet ,bv boter
Instructies
- Hak de champignons met de ui en de knoflook en tijm zeer fijn.
- Laat zachtjes sudderen in het vet tot al de jus in het mengsel is opgenomen.
- Laat deze massa bekoelen, kruid ze en strijk ze op de plat geslagen kalfslapjes.
- Bedek ieder lapje met een plak ham.
- Klop het ei met de geraspte kaas en wat zout en haal hier de lapjes voorzichtig door.
- Bak op de kachel in olie of vet.
- Alleen de onderkant van de stecchini moet in het vet liggen.
- U moet hen niet omkeren maar voortdurend bedruipen.
Notities / Tips / Wijnadvies
U moet hen niet omkeren maar voortdurend bedruipen.
Opdienen met aardappelen, tomaten en een groene salade.
Opdienen met aardappelen, tomaten en een groene salade.