Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 1 pak bruine bonen of blik
- 300 g runderpoulet
- 1 mergpijpje
- Kruidenbuiltjes
- Soepgroenten bijvoorbeeld wortel, prei, selderij
- 1 pakje Engelse ossenstaartsoep
- Maggiblokjes naar smaak
- 1 rookworst
- Soepballetjes
Instructies
- Doe het mergpijpje met het runderpoulet in een grote pan met ruim water (ongeveer 2 liter).
- Voeg de kruidenbuiltjes toe en breng aan de kook.
- Laat dit zo lang mogelijk trekken.
- Zet de bruine bonen de avond ervoor in de week.
- Kook de bruine bonen met wat zout in 1 uur gaar.
- Giet af en laat even staan.
- Verwijder het mergpijpje en de kruidenbuiltjes uit de bouillon zodra deze op smaak en geur is.
- Voeg het pakje ossenstaartsoep toe of maak het volgens de gebruiksaanwijzing.
- Voeg een aantal soep- of pollepels bouillon toe aan de bruine bonen en pureer dit met een staafmixer.
- Voeg het daarna toe aan de bouillon.
- Voeg naar smaak maggiblokjes toe.
- Als alles aan de kook is, voeg je soepgroenten en soepballetjes toe.
- Voeg als laatste de in plakken gesneden rookworst toe en laat deze even meewarmen.
- Blijf de soep goed roeren tijdens het bereiden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze smaakvolle bruine bonensoep met vers brood of stokbrood. De combinatie van bonen, vlees en groenten maakt het een stevige en vullende maaltijdsoep.