Stevige linzensoep
Allerhande 2002
Ingrediënten
- 300 g linzen
- 1 grote ui
- 3 preien
- 500 g vastkokende aardappels
- 1 takje rozemarijn
- 4 runderbraadworsten magere
- 1 teentje knoflook
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 kruidenbouillontabletten
- zeezout
- versgemalen peper
Instructies
- Linzen in zeef wassen, eventuele steentjes verwijderen.
- Ui pellen en fijn snipperen.
- Preien schoonmaken en in dikke ringen snijden.
- Aardappels schillen en in blokjes snijden.
- Rozemarijn van takje rissen en fijn hakken.
- Worsten met vork enkele keren inprikken om openbarsten te voorkomen.
- Knoflook pellen en in plakjes snijden.
- In (soep)pan 2 eetlepels olie verhitten.
- Ui en knoflook ca. 5 minuten zachtjes bakken.
- Prei, aardappelblokjes, knoflook, linzen, worst en rozemarijn toevoegen.
- Bouillontabletten erboven verkruimelen en 1 1/4 liter kokend water toevoegen.
- Soep opnieuw aan de kook brengen.
- Deksel op pan leggen en soep op laag vuur minstens 30 minuten laten sudderen, tot alle ingrediënten gaar zijn.
- Worsten uit pan nemen, in plakjes snijden en over vier borden verdelen.
- Soep op smaak brengen met zout en peper en in borden scheppen.
- Resterende olie erover druppelen.