Stevige linzensoep

Allerhande 2002
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 g linzen
  • 1 grote ui
  • 3 preien
  • 500 g vastkokende aardappels
  • 1 takje rozemarijn
  • 4 runderbraadworsten magere
  • 1 teentje knoflook
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 kruidenbouillontabletten
  • zeezout
  • versgemalen peper

Instructies

  • Linzen in zeef wassen, eventuele steentjes verwijderen.
  • Ui pellen en fijn snipperen.
  • Preien schoonmaken en in dikke ringen snijden.
  • Aardappels schillen en in blokjes snijden.
  • Rozemarijn van takje rissen en fijn hakken.
  • Worsten met vork enkele keren inprikken om openbarsten te voorkomen.
  • Knoflook pellen en in plakjes snijden.
  • In (soep)pan 2 eetlepels olie verhitten.
  • Ui en knoflook ca. 5 minuten zachtjes bakken.
  • Prei, aardappelblokjes, knoflook, linzen, worst en rozemarijn toevoegen.
  • Bouillontabletten erboven verkruimelen en 1 1/4 liter kokend water toevoegen.
  • Soep opnieuw aan de kook brengen.
  • Deksel op pan leggen en soep op laag vuur minstens 30 minuten laten sudderen, tot alle ingrediënten gaar zijn.
  • Worsten uit pan nemen, in plakjes snijden en over vier borden verdelen.
  • Soep op smaak brengen met zout en peper en in borden scheppen.
  • Resterende olie erover druppelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees / Soep