Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediƫnten
- 120 gr boter
- 180 gr bruine basterd
- 4 ieren
- 240 gr zelfrijzend bakmeel
- 1 theelepel bakpoeder
- snufje zout
- 240 gr. dadels in stukjes
- 2 theelepels oploskoffie
- 300 ml water kokend
Voor de butterschotchsaus:
- 60 gr boter
- 150 gr bruine suiker
- 1 eetlepel(s) goldensyrup
- 150 gr evaporated milk of slagroom
Instructies
- Verwarm de oven op 180 C.
- Vet de vorm in
- Klop de boter en de suiker samen romig.
- Voeg een voor een de eieren toe
- Zeef het meel en de bakpoeder boven het mengsel en klop alles goed door.
- Voeg de dadels de koffie en het kokend water toe en meng tot een homogeen beslag ontstaat.
- Giet in de vorm en bak in 70 a 80 min. gaar De kleine vormpjes 30 a 40 min. (tot de bovenkant licht terug veert
- Maak de butterschotch saus
- Smelt de boter en voeg de suiker en de golden syrup toe.
- Giet de melk of de room toe en verhit al kloppend tot het kookpunt
- Keer de vorm om en serveer met de butterschotch saus.