Sticky toffee and date pudding

Sticky toffee and date pudding

Sticky toffee and date pudding

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediƫnten

  • 120 gr boter
  • 180 gr bruine basterd
  • 4 ieren
  • 240 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 240 gr. dadels in stukjes
  • 2 theelepels oploskoffie
  • 300 ml water kokend

Voor de butterschotchsaus:

  • 60 gr boter
  • 150 gr bruine suiker
  • 1 eetlepel(s) goldensyrup
  • 150 gr evaporated milk of slagroom

Instructies

  • Verwarm de oven op 180 C.
  • Vet de vorm in
  • Klop de boter en de suiker samen romig.
  • Voeg een voor een de eieren toe
  • Zeef het meel en de bakpoeder boven het mengsel en klop alles goed door.
  • Voeg de dadels de koffie en het kokend water toe en meng tot een homogeen beslag ontstaat.
  • Giet in de vorm en bak in 70 a 80 min. gaar De kleine vormpjes 30 a 40 min. (tot de bovenkant licht terug veert
  • Maak de butterschotch saus
  • Smelt de boter en voeg de suiker en de golden syrup toe.
  • Giet de melk of de room toe en verhit al kloppend tot het kookpunt
  • Keer de vorm om en serveer met de butterschotch saus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieƫn Dessert - Nagerecht