Stoofpeertjes in karamel wijnsaus
Aller Hande 1996
Equipment
- citroentrekker
Ingrediënten
- 1 sinaasappel
- 100 g suiker
- 1 ½ dl rode wijn
- 1 kaneelstokje
- 1 kilo roodkokende stoofpeertjes Saint Rémy,
Instructies
Voorbereiden:
- Sinaasappel onder koud stromend water goed schoonboenen. ¼ Deel van sinaasappel dus schillen.
- Van rest van schil met citroentrekker sliertjes maken of met scherp mesje schil dun
- eraf snijden en in dunne reepjes snijden.
- In pan met dikke bodem suiker op zacht vuur onafgedekt langzaam laten smelten en goudbruin laten worden (= karamelliseren).
- Wijn, kaneelstokje, stuk sinaasappelschil en 1 1/2 dl water toevoegen.
- Vloeistof zachtjes aan de kook brengen.
- Intussen peertjes schillen, steeltjes en kroontjes eraan laten zitten.
- Peertjes in vloeistof leggen en afgedekt op laag vuur in ca. 1 uur gaar stoven, halverwege voorzichtig keren.
Bereiden:
- Peertjes voorzichtig uit stoofvocht nemen en in schaal zetten.
- Kaneelstokje en sinaasappelschil uit stoofvocht nemen.
- Stoofvocht op hoog vuur met sinaasappelsliertjes ca. 3 minuten laten inkoken.
- Saus over peertjes gieten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren bij bijvoorbeeld varkensfricandeau.