Stoofpeertjes met spitskool

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g spekblokjes
  • 500 g spitskool
  • 600 g stoofperen
  • 2 dl rode wijn
  • 1 dl water
  • Balsamico azijn naar smaak
  • Peper Zout naar smaak

Instructies

  • Römertopf weken in water ongeveer 15 minuten.
  • Peertjes schillen en verdelen in partjes.
  • Verdeel de spekblokjes op de bodem en kruiden met peper.
  • Spitskool er op verdelen en daarop de peertjes.
  • Wijn, water en de balsamico mengen en voorzichtig over de peertjes schenken.
  • Deksel op de römertopf en ongeveer 120 minuten in de oven op 180ºc.
  • Oven niet voorverwarmen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Varkensvlees
Land van herkomst Duitsland