Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Bakerwten voor het blindbakken
Ingrediënten
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
- Boter om in te vetten
- 500 ml melk
- 1 vanillestokje het merg eruit geschraapt
- 90 g suiker
- 4 eieren
- 40 g bloem
- 5 stoofpeertjes in kwarten gesneden, koelvers of zelfgemaakt
- 3 eetlepels pistachenoten grof gehakt
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C (boven-/onderwarmte) en haal het deeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
- Vet een taartvorm in met boter.
- Rol het deeg uit en leg het in de ingevette vorm.
- Bak de bodem 10 minuten blind (bedek het deeg met bakpapier en leg hierop de bakerwten, spliterwten of rijst om te voorkomen dat het deeg omhoog komt tijdens het bakken).
- Verwijder na het bakken het bakpapier met de erwten en zet de taart nog 5 minuten in de oven.
- Breng in een pan de melk met het vanillemerg en de helft van de suiker aan de kook.
- Klop in een kom de eidooiers met de rest van de suiker los en roer de bloem erdoor.
- Voeg een scheutje warme melk toe aan het eimengsel en giet vervolgens alles terug in de pan.
- Roer goed door.
- Breng de room aan de kook en laat op laag vuur circa 3 minuten garen.
- Laat de room afgedekt afkoelen.
- Vul de afgekoelde bladerdeegbodem met de banketbakkersroom (klop de room eerst even op voordat je hem in de taartvorm giet).
- Leg de stoofpeertjes op de room en strooi de gehakte pistachenoten eroverheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze heerlijke stoofperentaart als dessert, eventueel met een bolletje vanille-ijs erbij voor een extra verwennerij.