Stoofschotel van lam
Equipment
Ingrediënten
- 1 grote koolrabi
- 100 gr boter
- 750 gr mager lamsvlees in blokjes van 2 cm
- 1 eetlepel bloem
- 2 dl rode wijn
- 1 blik gepelde tomaten
- 3 teentjes knoflook uitgeperst
- 5 eetlepels fijngehakte gemengde kruiden (zoals peterselie tijm, rozemarijn, dragon, en
- kervel)
- 150 gr ontbijtspek in blokjes
- 150 gr sjalotjes in dunne ringen
- Zout en peper naar smaak
- Allesbinder optioneel
Instructies
Voorbereiden:
- Koolrabi halveren en met een meloenboor bolletjes uitsteken.
- Verhit in een pan 75 gr boter en bak het lamsvlees rondom bruin.
- Strooi de bloem erover en schep even om.
- Voeg de rode wijn toe en meng goed.
- Voeg de gepelde tomaten, knoflook, 3 eetlepels kruiden en de koolrabi-bolletjes toe.
- Bak in de rest van de boter het ontbijtspek 8 minuten uit.
- Voeg de sjalotjes toe en bak nog 5 minuten.
- Meng het spek en de sjalotjes door het vleesmengsel.
- Laat met de deksel op de pan 1 1/2 uur zachtjes koken.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Gebruik eventueel allesbinder om de saus te binden.
Afwerken:
- Verwarm de stoofschotel zachtjes.
- Bestrooi voor het serveren met de rest van de kruiden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de stoofschotel van lam met tagliatelle.
Geniet van deze heerlijke stoofschotel met mager lamsvlees en kruidige smaken.
Geniet van deze heerlijke stoofschotel met mager lamsvlees en kruidige smaken.