Stoofvlees met frites

Stoofvlees met frites

Aller Hande 1996
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 2 appels
  • 400 g bieflapjes
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • peper
  • 600 g ovenfrites
  • 1 eetlepel boter of margarine
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • ½ theelepel nootmuskaat
  • zout

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5.
  • Uien pellen en in ringen snijden.
  • Appels schillen, in vieren snijden en klokhuizen verwijderen.
  • Parten in lengte in plakjes snijden.
  • Bieflapjes in reepjes van ca. 1 cm dik snijden en bestrooien met gemberpoeder en peper.
  • Ovenfrites op bakplaat uitspreiden en in midden van oven in ca. 20 minuten goudbruin bakken.
  • Appel toevoegen en ca. 1 minuut meebakken.
  • Ketjap, nootmuskaat en 2 eetlepels water toevoegen.
  • Mengsel afgedekt in ca. 10 minuten op laag vuur gaar stoven.
  • Vlees toevoegen en ca. 2 minuten meewarmen.
  • Op smaak brengen met zout.
  • Frites over vier borden verdelen.
  • 'Stoofvlees' ernaast scheppen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met rode kool.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Stoofpot