Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Springvorm 23 cm
- Spuitzak met groot kartelmond
Ingrediënten
Bodem:
- 250 gram stroopwafelkruimels zonder karamel
- 100 gram boter
Cheesecake:
- 250 gram roomkaas
- 250 milliliter slagroom
- 100 gram witte chocolade
- 4 stroopwafels
- 2 eetlepels poedersuiker
Karamelsaus:
- 200 gram kristalsuiker
- 175 milliliter slagroom
- 50 milliliter water
- 20 gram roomboter kamertemperatuur
- Garnering:
- 250 milliliter slagroom
- 1 eetlepel poedersuiker
- Stukjes stroopwafel
Instructies
Bodem
- Maal de stroopwafelkruimels in een keukenmachine tot ze fijn zijn, maar nog wel wat structuur behouden.
- Smelt de boter in een ruime pan en voeg de gemalen stroopwafels toe.
- Meng goed door met een siliconen spatel.
- Bekleed een springvorm met bakpapier en verdeel het mengsel gelijkmatig over de bodem.
- Druk stevig aan met een lepel en zet de springvorm in de koelkast.
Karamelsaus
- Breng in een pan water aan de kook samen met de kristalsuiker.
- Roer niet in de pan.
- Verwarm ondertussen in een andere steelpan de slagroom tot net onder het kookpunt.
- Zodra de karamel goudbruin is, voeg je voorzichtig de warme slagroom toe terwijl je blijft roeren met een garde (let op voor spatten).
- Haal de pan van het vuur en roer de boter door de karamelsaus.
- Laat de saus afkoelen.
Cheesecake
- Smelt de witte chocolade au bain-marie en meng deze vervolgens in een kom met de roomkaas.
- Klop de slagroom stijf met de poedersuiker en spatel dit voorzichtig door het roomkaasmengsel.
- Snijd vier stroopwafels in stukjes met een scherp koksmes en meng deze door het roomkaasmengsel.
Samenstellen
- Giet driekwart van de karamelsaus over de afgekoelde koekbodem.
- Zet dit 10 minuten in de koelkast.
- Verdeel daarna het roomkaasmengsel gelijkmatig over de karamellaag en strijk het glad.
- Laat de cheesecake minimaal 8 uur opstijven in de koelkast.
Garnering
- Klop voor de garnering de slagroom stijf met de poedersuiker en doe dit in een spuitzak met een groot kartelmondje.
- Spuit toeven slagroom op de cheesecake en garneer met de achtergehouden karamelsaus en stukjes stroopwafel.
- Serveer de Stroopwafel Cheesecake gekoeld en geniet ervan!