Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Stroopwafel Cheesecake met Karamelsaus
koelkast
8
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakpapier
Garde
Keukenmachine
Springvorm 23 cm
Spuitzak met groot kartelmond
Siliconen spatels
Ingrediënten
Bodem:
▢
250
gram
stroopwafelkruimels
zonder karamel
▢
100
gram
boter
Cheesecake:
▢
250
gram
roomkaas
▢
250
milliliter
slagroom
▢
100
gram
witte chocolade
▢
4
stroopwafels
▢
2
eetlepels
poedersuiker
Karamelsaus:
▢
200
gram
kristalsuiker
▢
175
milliliter
slagroom
▢
50
milliliter
water
▢
20
gram
roomboter
kamertemperatuur
▢
Garnering:
▢
250
milliliter
slagroom
▢
1
eetlepel
poedersuiker
▢
Stukjes
stroopwafel
Instructies
Bodem
Maal de stroopwafelkruimels in een keukenmachine tot ze fijn zijn, maar nog wel wat structuur behouden.
Smelt de boter in een ruime pan en voeg de gemalen stroopwafels toe.
Meng goed door met een siliconen spatel.
Bekleed een springvorm met bakpapier en verdeel het mengsel gelijkmatig over de bodem.
Druk stevig aan met een lepel en zet de springvorm in de koelkast.
Karamelsaus
Breng in een pan water aan de kook samen met de kristalsuiker.
Roer niet in de pan.
Verwarm ondertussen in een andere steelpan de slagroom tot net onder het kookpunt.
Zodra de karamel goudbruin is, voeg je voorzichtig de warme slagroom toe terwijl je blijft roeren met een garde (let op voor spatten).
Haal de pan van het vuur en roer de boter door de karamelsaus.
Laat de saus afkoelen.
Cheesecake
Smelt de witte chocolade au bain-marie en meng deze vervolgens in een kom met de roomkaas.
Klop de slagroom stijf met de poedersuiker en spatel dit voorzichtig door het roomkaasmengsel.
Snijd vier stroopwafels in stukjes met een scherp koksmes en meng deze door het roomkaasmengsel.
Samenstellen
Giet driekwart van de karamelsaus over de afgekoelde koekbodem.
Zet dit 10 minuten in de koelkast.
Verdeel daarna het roomkaasmengsel gelijkmatig over de karamellaag en strijk het glad.
Laat de cheesecake minimaal 8 uur opstijven in de koelkast.
Garnering
Klop voor de garnering de slagroom stijf met de poedersuiker en doe dit in een spuitzak met een groot kartelmondje.
Spuit toeven slagroom op de cheesecake en garneer met de achtergehouden karamelsaus en stukjes stroopwafel.
Serveer de Stroopwafel Cheesecake gekoeld en geniet ervan!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Taart