Struisvogelsaté met kokossaus

Struisvogelsaté met kokossaus

Snel te maken oosters
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 struisvogelbiefstukjes
  • 1 theelepel sambal badjak
  • 2 eetlepels Japanse sojasaus
  • 2 eetlepels roerbakolie
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 rode peper fijngehakt
  • 200 ml kokosmelk
  • 25 g pinda's fijngehakt

Instructies

  • Elk biefstukje in 12 stukjes snijden en telkens 3 stukjes aan cocktailprikkers rijgen.
  • In kom sambal mengen met sojasaus en 1 eetlepel roerbakolie.
  • Spiesjes hiermee bestrijken en op schaal leggen.
  • In steelpan rest van olie verhitten en knoflook en rode peper even aanfruiten.
  • Rest van marinade,kokosmelk en pinda's erdoor roeren en ca. 5 minuten laten sudderen.
  • Overdoen in kom.
  • In pannetje scheutje roerbakolie verhitten en 2 spiesjes in 3-5 minuten rondom bruinbakken.
  • Wat kokossaus erover scheppen en nog 2 minuten meewarmen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Gevogelte