Struisvogeltournedos met knolselderijpuree en rode wijnjus
Geniet van een luxe diner met struisvogeltournedos omwikkeld in serranoham, geserveerd met knolselderijpuree en een rijke rode wijnjus.
Equipment
- bakpan
- kookpan
- klein pannetje
- messen
Ingrediënten
- 4 struisvogelbiefstukjes
- 4 vastkokende aardappels
- 8 plakjes serranoham
- 15 g verse basilicum
- 2 dl volle rode wijn
- ½ dl rode port
- 75 g boter
- 125 ml crème fraîche
- 160 ml vleesfond
- 2 takjes tijm
- 300 g knolselderij panklaar
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
Instructies
- Halveer de struisvogelbiefstukjes en wikkel elke helft in een plakje serranoham.
- Verwarm in een pan de rode wijn, port en vleesfond samen met de tijm.
- Laat het mengsel inkoken tot de helft.
- Schil de aardappels, snijd ze in blokjes en kook ze in een pan met weinig water in ca.
- 15 minuten gaar.
- Smelt 25 g boter in een andere pan en stoof de knolselderij zachtjes gaar in ca.
- 15 minuten met 2 eetlepels van het ingekookte fond.
- Zet 1/3 van de knolselderij apart.
- Stamp de rest van de knolselderij samen met de gekookte aardappels en crème fraîche tot een romige puree.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Verhit 25 g boter in een pan en bak de struisvogeltournedos in ca.
- 4 minuten rondom bruin.
- Houd warm onder aluminiumfolie.
- Roer het ingekookte fond door het bakvet van de tournedos en laat de jus doorkoken.
- Verwijder de tijm en klop de resterende boter in klontjes door de jus met een garde.
- Snijd de basilicum in reepjes en meng dit door de knolselderijpuree.
- Schep de knolselderijpuree op vier warme borden, leg de struisvogeltournedos erop en strooi de achtergehouden blokjes knolselderij erover.
- Giet de rode wijnjus over het gerecht en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een volle, krachtige rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon of Merlot sluit perfect aan bij de rijke smaken van dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 680 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 45 g | Vet: 40 g | Zout: 2.8 g | Sugar: 4 g