Stump met Groene Kool en Gerookt Spek

Stump met Groene Kool en Gerookt Spek

Dit hartige gerecht combineert aardappelen met groene kool en gerookt spek voor een heerlijke stamppot. Perfect als bijgerecht bij een maaltijd of als stevige lunchoptie. Eenvoudig te maken en vol smaak!
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • Aardappelen
  • Groene kool
  • Melk
  • Room
  • 1 ei
  • 1 dikke schel gerookt spek
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Kook de aardappelen en groene kool samen in een pan en giet af.
  • Stamp het mengsel met een stamper en voeg een klein beetje melk, het ei en wat room toe.
  • Zorg ervoor dat het mengsel niet te slap wordt.
  • Snijd het gerookte spek in kleine stukjes en voeg toe aan de aardappel- en koolmassa.
  • Roer goed door en breng op smaak met peper en zout.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Een lichte, frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 12 g | Vet: 10 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Stamppot / Varkensvlees
Land van herkomst België
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij
Feestdagen etc Picknick