Stuvée's Tomatenslobber met Varkensnieren
Een eenvoudig en voedzaam stoofgerecht van varkensnieren in tomatensaus, een traditioneel gerecht van kermisexploitant Jacob Stuvée.
Equipment
Instructies
- Blancheer de nieren en kook ze gaar in water met zout en laurier.
- Snijd de uien in reepjes en smoor ze in boter of vet lichtbruin en gaar.
- Snijd de gare nieren in blokjes.
- Voeg de nieren en tomatenpuree toe aan de uien.
- Breng op smaak met peper, nootmuskaat en zout.
- Laat alles ± 15 minuten zachtjes stoven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met tarwebrood.
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn, zoals een Merlot of een Chianti.
Voedingswaarden
Calories: 300 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 25 g | Vet: 15 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 5 g