Stuvée’s Tomatenslobber met Varkensnieren

Stoofgerecht van blokjes varkensnier in dikke tomatensaus met ui, geserveerd in een rustieke kom op een houten tafel met warme, landelijke uitstraling.

Stuvée's Tomatenslobber met Varkensnieren

Een eenvoudig en voedzaam stoofgerecht van varkensnieren in tomatensaus, een traditioneel gerecht van kermisexploitant Jacob Stuvée.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 6 varkensnieren
  • 2 uien
  • Boter of vet
  • 1 groot blik tomatenpuree
  • Peper
  • Zout
  • Laurier
  • Nootmuskaat

Instructies

  • Blancheer de nieren en kook ze gaar in water met zout en laurier.
  • Snijd de uien in reepjes en smoor ze in boter of vet lichtbruin en gaar.
  • Snijd de gare nieren in blokjes.
  • Voeg de nieren en tomatenpuree toe aan de uien.
  • Breng op smaak met peper, nootmuskaat en zout.
  • Laat alles ± 15 minuten zachtjes stoven.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met tarwebrood.
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn, zoals een Merlot of een Chianti.

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 25 g | Vet: 15 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Stoofpot / Varkensvlees
Land van herkomst Nederland / Noort Brabant
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Feestdagen etc Kermis